
စပိန္ႏိုင္ငံ သုေတသီေတြရဲ႕ ေက်းဇူးနဲ႔ ဘီယာျမည္းတဲ့ စက္႐ုပ္ေခတ္ ေရာက္လာပါၿပီ။ ဘာစီလိုးနား Autonomous တကၠသိုလ္က သိပၸံပညာ ႐ွင္ေတြဟာ ဘီယာေတြ ၾကားက ကြဲျပားခ်က္နဲ႔ အရက္ ပါ၀င္မႈ ပမာဏကို ၈၂ရာခိုင္ႏႈန္းထိ (လက္႐ွိ) တိုင္းတာ ဆံုးျဖတ္ႏိုင္တဲ့ စက္႐ုပ္ေတြကို တီထြင္ခဲ့ ၾကပါတယ္။
လူ႔ ရသအာ႐ံုေပၚ အေျခခံထားတဲ႔ အီလက္ထေရာနစ္လွ်ာလို႔ ေခၚရမယ္႔ စက္႐ုပ္နဲ႔ ဘီယာအမွတ္တံဆိပ္ ေပါင္းစံုကို ေလ႔လာ စမ္းသပ္မႈ တစ္ရပ္ လုပ္ခဲ႔ေၾကာင္း “Food Chemisty” ဂ်ာနယ္မွာ သတင္းထုတ္ျပန္ခဲ႔ပါတယ္။
“ဓာတု ကြန္ေပါင္းအမ်ိဳးအစားေတြကို တံု႔ျပန္မယ္႔ အာ႐ံုခံကိရိယာေတြ နဲ႔ အခ်က္အလက္ေတြရ႐ွိပါတယ္။ လုပ္ငန္းစဥ္ အဆင္႔ဆင္႔၊ မူကြဲသံုးသပ္မႈ နဲ႔ လူလို အာ႐ံုခံတာေတြေတာင္ ပါေသးတယ္။” လို႔ သုေတသနရပ္ရဲ႕ အဓိကစာေရးသူ Manel del Valle က ေျပာသြားခဲ႔ပါတယ္။
အိုင္ယြန္ေတြကို ခြဲျခားေပးမယ္႔ လွ်ပ္ေခါင္း ၂၁ခုတပ္ဆင္ထားၿပီး အဲ႔ဒီ႔ လွ်ပ္ေခါင္းေတြဟာ စားသံုးကုန္ထဲမွာပါတဲ႔ ျဒပ္မႈန္ေတြကို အာ႐ံုခံဖို႔နဲ႔ တုံ႔ျပန္ဖို႔အတြက္ ဒီဇိုင္းေရးဆြဲထားတာျဖစ္ပါတယ္။
Ref:latinpost.com
Original link - http://technology.thithtoolwin.com/2015/11/blog-post.html
ဒီပို႔စ္ေလးကို ႏွစ္သက္တယ္ဆိုရင္ | လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ |

No comments: