တီထြင္ဖန္တီးမႈသတင္း၊ နည္းပညာသတင္း၊ ေဆာ့ဝဲမ်ား မွ်ေဝျခင္း

Thursday, June 9, 2016

Facebook မွ ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ Tag လုပ္ မခံရေအာင္ ပိတ္မယ္




Facebook က သင့္မ်က္ႏွာကို မွတ္မိ ေနတယ္ ဆိုရင္ သင္ယံုမလား ?

Facebook က သူ႔ရဲ႕ လူမႈ ကြန္ရက္ သံုးသူ အားလံုးရဲ႕ မ်က္ႏွာမ်ားကို နာမည္နဲ႔ တကြ သိေန ပါတယ္။ သင့္ သူငယ္ခ်င္း ေတြက သင့္ ဓါတ္ပံုမ်ားကို တင္ရင္ ဒါမွ မဟုတ္ သင္နဲ႔ တူတဲ့ လူတစ္ေယာက္ရဲ႕ ဓါတ္ပံု မ်ားကို တင္ရင္ သင့္ကို အလြယ္ တကူ Tag လုပ္ႏုိင္ေအာင္ သင့္နာမည္ကို အၾကံျပဳ ျပသ ေပးပါတယ္။

သူငယ္ခ်င္းေတြက ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ သင့္ကို Tag လုပ္တာကို စိ္တ္ အေႏွာင့္အယွက္ ျဖစ္ရင္ေတာ့ ပိတ္ထားႏုိင္တဲ့ နည္္းလမ္း ရွိပါတယ္။

(၁) Facebook App ကိုဖြင့္ပါ။ ညဘက္အေပၚထိပ္မွ Menu ကို ႏွိပ္ပါ။ Accont Settings ထဲသြားပါ။


(၂) Timeline and Tagging ထဲသြားပါ။


(၃) ေအာက္ဆံုးမွ “ Who sees tag suggestions when photos that look like you are uploaded ? “ ကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ပါ။


(၄) Friends အစား No One ကို ေရြးေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားက ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ သင့္ကို Tag လုပ္တဲ့အခါမွာ Facebook က သင့္ နာမည္ကို အၾကံျပဳ ျပသေပးမွာ မဟုတ္ေတာ့ပါဘူး။


Facebook ရဲ႕ မ်က္ႏွာမ်ားကို ခြဲျခမ္းစိတ္ျဖာႏုိင္တဲ့ နည္းပညာဟာ သူငယ္ခ်င္း ၊ မိသားစု၀င္မ်ားနဲ႔ ခရီးသြားတဲ့ အခါ၊ ပြဲမ်ား သြားတဲ့အခါမွာ အသံုး၀င္ပါတယ္။ ခရီးသြား ဓါတ္ပံုမ်ား၊ ပြဲဓါတ္ပံုမ်ားကို တင္တဲ့အခါမွာ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကို လြယ္ကူစြာ Tag ႏိုင္ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း ဓါတ္ပံုမ်ားမွာ Tag လုပ္ ခံရတာကို စိတ္ညစ္ေနသူမ်ားအတြက္ အေပၚက နည္းလမ္းအတိုင္း ပိတ္ထားႏုိင္ပါတယ္။

Myanmar Digital Life Journal

Originally published at - http://www.blog.myanmardigitallife.com



  1. ေဒါင္းေလာ့ ဘတ္တံကို ႏွိပ္ပါ။
  2. ၅ စကၠန္႔ ေစာင့္ စရာ မလိုပါ။
  3. ဘာ << SKIP AD >> မွ ခ်ိတ္ မထားပါ။
  4. ခ်က္ခ်င္း ေဒါင္းေလာ့ဆိုဒ္ကို ေရာက္ပါမည္။
  5. ကြန္နက္႐ွင္ ေႏွးသူမ်ား အဆင္ေျပ ေစရန္ရည္႐ြယ္ ထားပါသည္။
  6. အခက္အခဲ ႐ွိရင္ စာေလး ေရးထား ခဲ့ပါ။
  7. မိတ္ေဆြတို႔ အားလံုး အတြက္ အဆင္ေျပေအာင္ အတတ္ႏိုင္ဆံုး ႀကိဳးစားေပး ပါမည္။
  8. ႐ႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ...။

No comments: