ေခတ္သစ္ အဂၢိရတ္ ပညာျဖင့္ ၂၀ ကာရတ္ ေရႊကို ေပါ႔ေပါ႔ ပါးပါး ျဖစ္ေအာင္ ပံုစံေျပာင္း ရာမွာ ဆြစ္ဇလန္ ႏိုင္ငံရွိ ETH Zurich (သိပၸံႏွင့္ နည္းပညာ တကၠသိုလ္) မွ သိပၸံ ပညာရွင္ ေတြက ေအာင္ျမင္စြာ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္ ခဲ့ပါတယ္။
ေလႏွင့္ အေခါင္းေပါက္ေတြ ေရာေထြး ထားၿပီး ေလေလာက္ နီးနီး ေပါ႔ပါးတဲ့ ဒီေရႊတံုးေတြရဲ႕ ၉၈ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ေလေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေရႊတံုးေတြဟာ ဓာတ္ မလိုက္ပါဘူး။ ေလဖိအားမွာ တည္ေဆာက္မႈ ေရႊ အက္တမ္ေတြက တစ္ခုနဲ႔ တစ္ခု လံုးဝ မထိလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
"ဒီေရႊတံုးေတြဟာ ေလေလာက္ နီးနီးေပါ႔ပါးတဲ့ အတြက္ ေရထက္ေတာင္ ေပါ့ပါတယ္။ သာမန္ေရႊ သတၱဳ စပ္ေတြနဲ႔ ယွဥ္မယ္ဆိုရင္ အဆေပါင္း ၁၀၀၀ ေလာက္ ပိုေပါ႔ ပါတယ္။" လို႔ ETH Zurich မွ အစား အေသာက္ႏွင့္ အေပ်ာ့ထည္ ဆိုင္ရာ ပါေမာကၡ Raffaele Mezzenga က ေျပာခဲ့ ပါတယ္။
ဒီေရႊတံုးေတြကို ဖန္တီးရာမွာ ပထမဆံုး ႏို႔ပရိုတိန္း ေတြနဲ႔ နာႏိုမီတာ စေကးရွိတဲ့ ဖိုင္ဘာေတြ ျဖစ္ေအာင္ ၿပိဳကြဲ သြားတဲ့ အထိ အပူေပး ရပါတယ္။ ၿပီးေနာက္ ေရႊမႈန္ ေပ်ာ္ရည္နဲ႔ ေရာကာ ဂ်ယ္နဲ႔ တူတဲ့ အမွ်င္သိပ္သည္းမႈ ျဖစ္ေအာင္ စပ္ရ ပါတယ္။ အဲဒီေနာက္ အဲဒါကို ကာဗြန္ဒိုင္ ေအာက္ဆိုဒ္မွာ ႏွစ္ၿပီး ညင္ညင္ သာသာ အေျခာက္ခံ ရပါတယ္။
ရလာတဲ့ ထုတ္ကုန္ကေတာ့ သဘာဝ ေရႊအတိုင္း ပါပဲ။
Ref: engadget
Original link - http://technology.thithtoolwin.com/2015/11/blog-post_28.html
ဒီပို႔စ္ေလးကို သေဘာက်ရင္ | လုပ္ေပးခဲ့ေနာ္။ |
No comments: